Deilig blåbærkake


Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland med melken. Sikt det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til en jevn deig.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Dryss på rensede, friske blåbær (eller eventuelt frosne, se tips).

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 45 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og sikt over litt melis før servering.

Tips

Kaken blir finest hvis du bruker friske blåbær, men du kan til nød også bruke frosne bær. Merk at frosne bær ikke skal tines før du har dem på kaken. Beregn litt lenger steketid hvis du bruker frosne bær (sjekk med kakenål).

Blåbærkaken er kjempefin å fryse.