Ovnsbakt breiflabb med blomkålpuré


Lagt på en seng av grønne soyabønner, er dette en fryd for både øyne og gane!

Del breiflabben i porsjonsstykker, krydre og legg den i en smurt ildfast form. Bakes i ovn ved 180 grader i ca. 10-12 minutter. Bland sammen revet parmesan, mykt smør og basilikum. Ha ca. 1 spiseskje over hvert fiskestykke og bak videre til parmesanen er litt smeltet og fisken er ferdig stekt.

Kok blomkål med melk/fløte, presset hvitløk og litt salt til den er mør. Tilsett smør og bruk en stavmikser til det blir en glatt puré. Smak til med salt, muskat og pepper.

Bønnene stekes på middels sterk varme i smør til de er gjennomvarme. Smak til med salt. Tilsett gjerne litt friske urter.

 

Allergener: Laktose, soya

Antall personer

Ingredienser

800gr breiflabb

50gr parmesan

60gr meierismør

15gr Basilikum, hakket

500gr Norrek grønne soyabønner

salt og pepper

Blomkålpuré:

400gr Norrek blomkålbuketter

15gr Norrek hvitløk, hakket

1,5dl fløte/melk

2ss smør

salt og hvit pepper