Bulgursalat med bakte rotgrønnsaker


Ha rotgrønnsakene på et stekebrett og ha på en blanding av olivenolje, rosmarin, honning, salt og pepper. Stek grønnsakene ved 220 grader i ca. 25 minutter, til de er møre. Lukk opp ovnsdøra et par ganger for å slippe ut damp. Kok bulgur etter anvisning.

Bland sammen balsamico, olivenolje, salt og pepper og «kna» dette inn i grønnkålen til den blir myk. Tilsett rotgrønnsakene og resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Pynt gjerne med litt ertespirer til slutt.

Antall personer

Ingredienser

600 gNorrek rotgrønnsaker julienne

3 ss Olivenolje

2 ss Frisk rosmarin, hakket

3 ssHonning, flytende

1/2 tsSalt

1/2 tsNykvernet hvit pepper

4 dlFullkornsbulgur

1Rødløk, strimlet

100 gGrønnkål, strimlet

1Syrlig eple, strimlet

Dressing:

5 ssHvit balsamico

5 ssOlivenolje

1/2 tsSalt

1/2 tsKvernet sort pepper