Eplekake


Ha epler, sukker og kanel i en pose og vend denne godt. Pisk smør og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg og tilsett sitronsaft.

Sikt inn mel, vaniljesukker og bakepulver og rør dette til en glatt masse. Hell røren over i en ildfast form (25×40 cm) kledd med bakepapir. Ha eplene over og dytt bitene ned i røren. Dryss over mandler.

Stek kaken på 180°C i ca. 60 minutter. Sjekk at kaken er stekt ved å stikke en trepinne inn i kjernen. Det skal ikke henge noe på trepinnen når du tar den ut igjen.

Antall personer

Ingredienser

800g Norrek Epleterninger EPD: 6512248

100g sukker

10g kanel

400g sukker

500g smør, romtemperert

1stk sitron, saften av

8stk egg

500g hvetemel

3ts vaniljesukker

3ts bakepulver

Grovhakkede mandler

NORREK PRODUKTER