Dypfryst like sunt som ferskt
Dypfryste grønnsaker er like næringsrike som ferske. Den hurtige nedfrysingen kort tid etter innhøstingen, bremser tapet av viktige vitaminer og mineraler. Dermed vil dypfryst frukt eller grønt miste lite av sin næringsverdi. Både norske og utenlandske studier har dokumentert at dypfryste grønnsaker, frukt og bær inneholder like mye næringsstoffer som ferske. I enkelte tilfeller har det også vist seg at viktige næringsstoffer som vitaminer og mineraler ivaretas bedre når disse blir dypfryst. Spesielt C-vitamininnholdet i ferske grønnsaker reduseres betydelig under lagring.
Riktig tilberedning
Det er imidlertid selve tilberedningen som er avgjørende for om næringsinnholdet i grønnsakene blir bevart. De beste tilberedningsmetodene er å bruke wok, sautere eller dampe grønnsakene. Ønsker man grønnsaker med et optimalt næringsinnhold, er wok å foretrekke. Spesielt dypfryste rotgrønnsaker har en høy konsentrasjon av antioksidanter etter fresing i en wokpanne.
Med andre ord – dypfryst er både sunt og ikke minst enkelt å tilberede!