Kikertvafler med rødbetmos


Smelt smør på middels varme. Trekk kasserollen av platen og rør inn honningen. Bland de tinte kikertene med litt av melken, og kjør med stavmikser til en jevn blanding. Ha melk, mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel og kardemomme i en kjøkkenmaskin og rør dette til en klumpfri røre. Rør inn kikertblandingen, før du tilsetter smør/honningblandingen. La røra svelle i minst 15 min. Smør vaffeljernet mellom hver gang du steker. Røra holder til ca. 10 plater. Lag rødbetmos ved å blende alle ingrediensene i en foodprosessor. Smak til med salt og pepper.

Antall personer

Ingredienser

120g smør

2,5 ss honning

200g Norrek kikerter EPD: 2253227

7 dl H-melk

200g hvetemel

2stk egg

1,5dl bakepulver

1ts vaniljesukker

0,5ts kanel

0,5ts kardemomme

Røbetmos:

375g Norrek rødbeter EPD: 5129267

2,5dl gresk yoghurt

2,5ss tahini

2ts spisskummin

Salt og pepper