Lutefisk med ertepuré og bacon


Dryss rikelig med salt over fisken og la den ligge i 1-2 timer. Del fisken i porsjonsstykker og legg dem med skinnsiden ned i en ovnsform. Dryss evnt på mer salt. Dekk formen med folie og stek i ovnen på 200 grader i ca. 30-40 minutter. Sjekk gjerne fisken underveis.

Del opp baconet i terninger og stek disse sprø og gylne. Ta vare på fettet.

Ertepuré:

Gi ertene et raskt oppkok i vann. Legg noen erter til side for pynt. Tilsett smør  og kjør blandingen tykk med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Server lutefisken med kokte poteter, sterk sennep, bacon, baconfett og ertepuré.

TIPS: Gjør det enda enklere ved å bruke våre fryste briketter med ertestuing. Disse trenger kun en kjapp oppvarming.

Antall personer

Ingredienser

4,5 kg lutefisk

3 ss salt

1,2 kg poteter

600 g bacon i terninger

Ertepuré:

600 g Norrek erter EPD: 968602

1,5 dl vann

40 g meierismør

Salt og pepper