Norrek historie

 

Grønnsaker i bytte mot reker

Det var i 1975. Da hadde Kjell Manvik sammen med tre samarbeidspartnere fått en god forretningsidé. Frukt og grønt var dyrt i nord, reker var dyrt i sør. Hva var vel mer naturlig enn å transportere grønnsaker nordover og ta med ferske reker sørover?

Denne ideen skulle vise seg å gi grobunn for en solid og næringsrik virksomhet. Etter den første turen nordover satt Manvik igjen med et overskutt på hele ti kroner og mente det gav et godt grunnlag å gå videre med. Som sagt, så gjort!

Fryste vitaminbomber

i 1978 skilte Kjell Manvik lag med sine samarbeidspartnere og overtok grønnsaksbedriften som eneeier. Norrek, som egentlig hadde får navn etter rekene de hentet nordpå, ble i nord senere omdøpt til Nordlandsreker. Grønnsaksvirksomheten i sør fikk beholde navnet Norrek.

Dermed ble det grønnsaksproduksjon, og etter hvert frukt og bær, som skulle prege Norrek sin framtid. I dag er Norrek markedsledende på leveranser til storhusholdningsmarkedet og forsyner også industri og dagligvare med sine dypfryste produkter. Dette er supermat som inneholder det aller meste av vitaminer og mineraler kroppen vår har behov for.