Norske storkjøkken og kanskje spesielt kantiner spiller en avgjørende rolle i arbeidet for å øke inntaket av frukt og grønnsaker i befolkningen. Når vi sammen gjør det enklere å velge grønt, skaper vi både bedre matopplevelser og et mer robust kosthold. Norrek signerer Grøntløftet fordi dette arbeidet ligger tett på vårt samfunnsoppdrag: Vi finnes for å gjøre det enkelt for kokker å lykkes med smakfulle retter med mer frukt og grønt på tallerkenen.

Gjør det enklere å velge grønt
Hver dag jobber profesjonelle kjøkken med knappe ressurser. Tidsbruk, svinn og uforutsigbar tilgang og råvarekvalitet kan gjøre det krevende å sette grønnsaker i sentrum. Norrek tilbyr kuttede, blansjerte, fryste grønnsaker, frukt og bær som gir effektiv produksjon, jevn kvalitet og mindre svinn. Det betyr mer tid til å skape gode gjesteopplevelser og mer grønnsaker i hver porsjon.
Sammen om smaken
Grøntløftet handler ikke bare om mengder, men om matglede. Vi ønsker å inspirere til retter der grønnsakene smaker godt, ser innbydende ut og får spille hovedrollen. Vårt nye kommunikasjonskonsept, «Sammen om smaken», understreker dette: De beste måltidene utvikles i samspill med kokkene som kjenner sine gjester og de råvarene vi leverer.
En invitasjon til samarbeid
Det grønne skiftet på tallerkenen skjer når mange drar i samme retning. Derfor er Grøntløftet også en invitasjon. Til produsenter, til kokker og til alle som vil utvikle måltider som både smaker og gjør godt. Vi skal stå på for å være en god partner i dette arbeidet.
Norrek signerer Grøntløftet for å øke andelen grønt på tallerken, fremheve de norske råvarene, styrke matglede, redusere hindringer og gjøre det naturlig enkelt å servere mer grønt.
Sammen om smaken.









