Ovnsbakt ørret med sellerirotpuré og stekt eplesalat


Forvarm stekeovnen til 180 grader. Legg ørretfiletene i en smurt ildfast form eller stekebakk. Drypp over olivenolje og sitron og ha på salt og pepper. Stek fisken i 10-15 minutter til den flaker seg og skinnet løsner lett. Stek epler i en panne på sterk varme i smør eller olje til de er litt gylne. Ha i stangselleri og vårløk og stek til det er gjennomvarmt. Tilsett honning, sitron og sitronpepper. Bland godt sammen. Varm opp sellerirotpuré på middels sterk varme. Rør av og til.

Antall personer

Ingredienser

6 stkørretfilét med skinn

3 sspresset sitron

1,5 tssalt

1 tsnykvernet sort pepper

Litt olivenolje

Stekt eplesalat med honning:

400 gNorrek eplebåter

100 gStangselleri

50 gVårløk, i skiver

2-3 ss Flytende honning

3 ssPresset sitron

1 tsSitronpepper

Smør eller olje til steking