Ovnsbakt ørret med sellerirotpuré og stekt eplesalat


Forvarm stekeovnen til 180 grader. Legg ørretfiletene i en smurt ildfast form eller stekebakk. Drypp over olivenolje og sitron og ha på salt og pepper. Stek fisken i 10-15 minutter til den flaker seg og skinnet løsner lett. Stek epler i en panne på sterk varme i smør eller olje til de er litt gylne. Ha i stangselleri og vårløk og stek til det er gjennomvarmt. Tilsett honning, sitron og sitronpepper. Bland godt sammen.

Sellerirotpuré:

Kok selleriterningene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og tilsett fløte og smør. Kjør puréen glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Antall personer

Ingredienser

6 stk ørretfilét med skinn

3 ss presset sitron

1,5 tssalt

1 ts nykvernet sort pepper

Litt olivenolje

Stekt eplesalat med honning:

400 g Norrek eplebåter

100 g Stangselleri

50 g Vårløk, i skiver

2-3 ss Flytende honning

3 ss Presset sitron

1 ts Sitronpepper

Smør eller olje til steking

Sellerirotpuré:

0,3kg Norrek selleriterninger EPD: 919290

1,5dl fløte

25g meierismør