Prinsefisk


Kok opp vann med salt og eddik. Legg fisken i vannet og la trekke i ca. 8-10 min. til fisken flaker seg. Lag saus ved å smelte smøret og tilsett mel. Spe med fiskekraft og fløte under omrøring. La småkoke i 5 min. Tilsett eggeplommer i sausen, rør inn smør og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Må ikke kokes etter at eggeplommene er tilsatt.

Kok opp vann med salt. Legg oppi gulrøttene og la småkoke i ca. 1,5 min. Kok opp vann med salt. Tilsett ertene og kok opp. Kok opp vann med salt. Tilsett asparges og kok opp. Anrett fisken med saus, gulrot, erter, asparges og pillede reker. Serveres med kokte poteter.

 

Antall personer

Ingredienser

2kg torskefilét

1,5l vann

2ss vann

2ss eddik

Saus:

75g smør

65g hvetemel

6dl fiskekraft

6dl kremfløte

5stk eggeplommer

100g smør

1stk saften av sitron

Tilbehør:

500g pillede reker

500 g Norrek gulrot kvartert EPD: 1930270

500 g Norrek erter EPD: 968602

20stk Norrek asparges EPD: 356444