Røkt svinekam fylt med plommer


Ben ut kammen. Fukt en tresleiv og stikk et hull gjennom filéten. Bland plommer, spinat og hvitløk. Krydre med salt og pepper og fyll inn i kammen.

Rør sammen eggeplomme og sennep. Krydre filéten med salt og pepper og smør sennep- og eggeblandingen over. Dryss brødkavring over til slutt. Stikk inn et steketermometer, pass på at det ikke kommer inn i fyllet. Forvarm stekeovnen til 125°, sett inn steken og la den steke til termometeret viser 74 °. La filéten hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i den.

Serveres med sellerirotpuré, brokkoli og plommesaus.

Antall personer

Ingredienser

3,75kg røkt svinekam med ben

200g Norrek plommer EPD: 5821665

200g Norrek spinat EPD: 1132968

50g Norrek hvitløk hakket EPD: 4798096

5ss søt sennep

3stk eggeplomme

7ss brødkavring