Salat med picklede rotgrønnsaker


Ha ingrediensene til laken i en kjele og kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Ha grønnsakene i et sterilt, tett glass og hell over varm lake. Avkjøl.

Bland salat og vend inn litt olivenolje og balsamico. Fordel salaten utover et serveringsfat og ha over picklede rotgrønnsaker, spekeskinke, fetaost, rødløk og valnøtter. Kvern over litt sort pepper og avslutt med spirer.

Antall personer

Ingredienser

750 gNorrek rotblanding, grov

Syltelake til ca. 1,5 kg grønnsaker:

3 dl Eddik 7%

6 dlVann

1 ssSennepsfrø

1/2 ssHel sort pepper

3 Laurbærblad

Salat:

600 gSalat

30 skiverSpekeskinke

300 gFetaost i terninger

85 gNorrek rødløk, ternet

6 ssValnøtter

6 ssSpirer

Litt olivenolje og hvit blalsamico

Nykvernet sort pepper