Søtpotetpuré


Lag en herlig puré av søtpotet, og server den til stekt torsk sammen med en grønnkålpesto!

Søtpotetpuré:

Kok potetterningene møre, sil av mesteparten av vannet. Tilsett smør og kjør med stavmikser til dette blir en fin puré. Smak til med salt og pepper.

Grønnkålpesto:

Tin grønnkålbrikettene, og press ut litt vann. Ha kål og hvitløk i en foodprocessor og ha i olivenolje. Tilsett parmesan og pinjekjerner, og la maskinen gå til pestoen har god konsistens. Ønskes pestoen mer flytene, tilsettes mer olje. Smak til med salt og pepper.

Allergener: Melk

Antall personer

Ingredienser

1,6kg Norrek søtpotetterning, grov

1,6 ltr vann

80gr meierismør

Salt og pepper

Grønnkålpesto:

200gr Norrek grønnkål i briketter

2-3stk Norrek hvitløkbåter

150ml olivenolje

30gr pinjekjerner

30gr finraspet parmesanost

Salt og pepper