Spicy laks med soyasmør og rotgrønnsaker julienne!


Del laksen i fire porsjoner, krydre med salt og pepper. Stek fisken på middels sterk varme i litt smør og olivenolje. Ha chili og timian over laksen mot slutten av steketiden. Øs over stekesjyen.

Ha sjalottløk, ingefær og soyasaus i en skål. Brun smøret forsiktig til det er lyst gyllent og sil det over soyasausblandingen. Tilsett gressløk, smak til med presset sitron og evt. en klype salt.

Ha rotgrønnsakene i kokende lettsaltet vann, kok raskt opp til grønnsakene er al dente. Sil av vannet, rør inn smør og persille. Smak til med litt salt og pepper.

TIPS: Server gjerne sammen med Norrek potetstappe.

Antall personer

Ingredienser

600 gLaksefilet

1 ts Norrek rød chili, hakket

2 ssFrisk timian, finhakket

Smør og olivenolje til steking av laksen

2 ssNorrek sjalottløk, hakket

1 ss Norrek ingefær, hakket

0,75 dlSoyasaus

125 gUsaltet smør til soyasmøret

2 ssGressløk fint hakket

2 ssSitron, presset

600 gRotgrønnsaker julienne

Lettsaltet vann til rotgrønnsakene

2 ssSmør til rotgrønnsakene

1 ssBladpersille fint hakket

Salt og pepper