Steinsopp- og potetgrateng


Forvarm ovnen til 180°C. Tin steinsoppen og stek den i en tørr panne til væsken fordamper. Tilsett smør og stek videre til soppen er gyllen. Smør en ildfast form, og legg et lag med potetskiver i bunnen. Strø litt hakket løk og hvitløk over potetene, sammen med et lag stekt steinsopp. Gjenta lagene til alle ingrediensene er brukt opp. Hell fløte og melk over potetene, krydre med salt og pepper, og strø revet ost på toppen. Stek gratengen i ovnen i ca. 45-50 minutter eller til potetene er møre og osten er gyllen og boblende. Pynt med frisk timian og server.

Antall personer

Ingredienser

600g Norrek Steinsopp EPD: 6628630

1600g poteter, skrelt og skåret i tynne skiver

300g Norrek Løkterninger EPD: 919274

6dl fløte

4dl melk

50g Norrek Hvitløk, hakket EPD: 4798096

400g revet ost

5ss smør

Salt og pepper

Timian til pynt