Tindvedkake


Kjeksbunn:

Ta kjeksene i en pose og knus dem til smuler med en kjevle. Ha kjekssmuler og salt i en bolle. Smelt smøret i en liten gryte, og rør det inn i kjekssmulene. Fordel massen i en springform (24cm) med bakepapir i bunnen og trykk den godt sammen med fingrene. Sett formen i kjøleskap mens du lager fyllet.

Tindvedfyll:

Kok opp tindved, vann og sukker i en liten gryte og la stå på svak varme i ca. 5 min. Kjør med stavmikser før det passeres gjennom en sil. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Press ut vannet av gelatinen og rør ut i den varme tindvedsaften. La blandingen kjøle seg litt ned. Pisk kremost og melis lett og luftig i en kjøkkenmaskin, og vend det i den lunkne tindvedsaften. Pisk fløten til luftig krem og vend den forsiktig i osteblandingen før den helles over kjeksbunnen. Sett kaken i kjøleskap i ca. 2 timer.

Tindvedgelé:

Kok opp tindved, vann og sukker i en liten gryte, og la stå på svak varme i ca. 5 min. Kjør med stavmikser før det passeres gjennom en sil. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Press ut vannet av gelatinen og rør ut i den varme tindvedsaften. La blandingen kjøle seg ned. Hell et tynt lag gelé over kaken og sett i kjøleskap.

Antall personer

Ingredienser

Kjeksbunn:

250g havrekjeks

1ts salt

150 g smør

Tindvedfyll:

5plater gelatin

300g Norrek tindved EPD: 4269700

150 g sukker

1dl vann

350g kremost naturell

150g melis

3,5dl kremfløte

Tindvedgele:

4plater gelatin

400g Norrek tindved EPD: 4269700

200g sukker

2dl vann