Urtetorsk med ovnsbakte rødbeter


Ha rødbeter i en ildfast form og vend inn olivenolje, smør, timian, salt, pepper og rødløk. Stek ved 200 grader på midterste rille i ca. 35 minutter eller til rødbetene er møre. Ta betene ut av ovnen og fordel chevre og honning over før de stekes videre til osten så vidt har smeltet.

Del torsken i fire serveringsstykker, krydre med salt og pepper. Bland sammen smør, gressløk, sitronskall og kapers og fordel over fisken. Ha over pinjekjerner og stek ved 300 grader til fisken flaker seg. Server straks med ovnsbakte rødbeter og litt stekesjy.

TIPS:

Server gjerne Norrek båtpoteter eller potetstappe til.

Antall personer

Ingredienser

800gTorskefilet

4 ssSmør, romtemperert

3 ssGressløk

Finrevet skall av 1 sitron

2 ssKapers

2 ssPinjekjerner

Salt og pepper

450gNorrek rødbeter i båter

2 ssOlivenolje

2 ssSmør, smeltet

2 ssTimian, finhakket

3/4 tsSalt

1/2 tsNykvernet hvit pepper

1Rødløk i tynne båter

2 ss Honning, flytende (Akasie eller Fjellhonning)

150gChevre Original, delt i tynne skiver