Våre tips og råd

Dypfryste grønnsaker blir absolutt best ved tilberedning direkte fra fryst tilstand. De holder da best på sprøheten sin.

Uansett tilberedningsmetode er det viktig med tilsetning av smak. Vi har et «smaksbatteri» som egner seg perfekt til dette: finhakket sjalottløk, hvitløk, ingefær, chili og basilikum. Du kan også bruke smør, olje og krydder. Skal grønnsakene serveres a la minute, kan du forberede et grønnsaksvann tilsatt mye smak som smør, urter, salt og krydder. Gi dem da et raskt oppkok og servér.

Vi gir deg nedenfor en kort oversikt over ulike tilberedningsmetoder, som vil gi deg det gode resultatet våre grønnsaker og dine brukere fortjener!

Ovnsbake

Sett ovnen på 225 grader. Ha litt olje og krydder på grønnsakene og bak dem i ovnen til de er møre - ca. 25 minutter. For å få...

les mer

Dampkoke

Kombinasjonen med varme og damp gir knasende sprø grønnsaker med et godt bevart næringsinnhold! Legg en rist i en kjele, og fyll kaldt vann opp til risten. Kok...

les mer

Soppstuing

Ha olje eller smør i stekepannen, tilsett soppen og stek på sterk varme. Hell på fløte og evt. litt rømme og la det koke inn. Smak til med...

les mer

Pizzatopping

Flere av våre dypfryste grønnsaker egner seg godt på pizza! Paprika i forskjellige varianter, løk, purreløk og mais. Vi har også et smaksbatteri med finhakket rød chili, sjalottløk,...

les mer

Smoothie

Smoothies kan lages på mange forskjellige måter. Den vanligste er å lage av dypfryste bær eller frukt sammen med yoghurt og juice, eventuelt bare med juice. Hell yoghurt...

les mer

Sjokktine

Ved å sjokktine dypfryst frukt og bær, oppnås større fasthet i frukt- og bærkjøttet. Dette gjøres ved å helle kokende lake eller juice over. Du kan lage en...

les mer
Enkel

Bønnetaco

Bønnetaco er et smakfullt vegetarmåltid i seg selv og et kjempegodt alternativ til den vanlige fredagstacoen! Alt du trenger i tillegg, er noen lefser, litt salsa og rømme....

les mer

Kokeposer

Dette er en veldig enkel og renslig måte å lage mat på, hvor grønnsakenes kvalitet og konsistens blir godt ivaretatt. Ha kokeposen direkte fra fryst tilstand over i...

les mer

Briketter

Små porsjoner varmes i mikrobølgeovn i ca. 3-4 minutter. En rask omrøring, og produktet er serveringsklart! Ved større mengder brukes gastronomform i kombidamper, enten med lokk og dampprogrammet,...

les mer

Koke

Kok opp lettsaltet vann, gjerne med en smørklatt. Tilsett de dypfryste grønnsakene og gi et raskt oppkok. Sil av vannet, og grønnsakene er serveringsklare. NB! Blir grønnsakene liggende...

les mer
kos

Deilig blåbærkake

Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Pisk smør og sukker hvitt, og ha i ett egg av gangen mens du pisker godt. Ha i revet sitronskall , vaniljeekstrakt...

les mer

Wokke og sautere

Det viser seg at den beste tilberedningsmåten for å bevare næringsstoffene i grønnsaker på, er å steke dem kjapt på sterk varme (wok), sautere eller å dampe dem....

les mer