Viltgryte med sellerirotpuré


Brun kjøttet på sterk varme i smør eller margarin, dryss over litt salt og pepper mellom hver steking. Ha det i en stor gryte. Stek løken blank og tilsett sammen med sopp, kraft, creme fraiche, fløte, timian og einebær. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til kjøttet er mørt og viltgryta har tyknet litt. Ha i gulrot og la det småkoke til gulrøttene er gjennomvarme. Smak til med soyasaus, brunost salt og pepper. Jevn evt. med maisenna og juster fargen med sukkerkulør. Dryss over litt frisk timian ved servering. Varm opp sellerirotpure på middels sterk varme, rør av og til.

Server med nyrørte tyttebær og gjerne litt kokte poteter.

Antall personer

Ingredienser

1,2 kgReinsdyrskav eller annet viltkjøtt

300 gNorrek soppblanding

150 gNorrek løkskiver

250 gNorrek gulrotstav

5 dlOksekraft

3 dl Creme fraiche

3 dl Kremfløte

1 ssFrisk timian, finhakket

8 Einebær, lett knust

Soyasaus

6 skiverBrunost

1,5 tsSalt

1 tsNykvernet sort pepper

Evt. maisenna og sukkerkulør

Smør eller margarin til steking

Til servering:

900 gNorrek Sellerirotpuré

Norrek tyttebær

Frisk timian